Center for Bio-diversitet

 bog
Forsiden    Flere bøger
 
 
Berettigelsen i at bevare den Danske Landhøne  af Hans Ranvig

24 sider.
Indholdet i sort / hvid
Omslag i farver
 
1. oplag udgivet i 1997 med støtte fra Plums Økologifond
2. oplag udgivet i 1999

Pris: 30 kr + forsendelse 20 kr.
 
 

Den Danske Landhøne er en lille hårdfør høne, hvis tidligste forfædre menes at være kommet til Danmark i Jernalderen. De mange år i ydmyge kroge af danskernes huse og udhuse har gjort, at Landhønsene gennem århundrederne har tilpasset sig et nøjsomt liv i det barske danske klima. 
 

"Berettigelsen i at bevare den Danske Landhøne", blev oprindelig skrevet af Hans Ranvig i 1974, som en  1 points opgave under landbrugsstudiet på Landbohøjskolen. Dengang som nu rummer den en god introduktion til Landhønens værdifulde egenskaber, og betydningen af at bevare vores nationale hønserace. Selvom den idag for første gang i sin 1000 årige historie er uden kortsigtet samfundsøkonomisk betydning. 

Hans Ranvig er idag lektor ved Landbohøjskolen samt fagkonsulent for geder, får og fjerkræ i Udvalget til Bevarelse af Genressourcer hos Danske Husdyr. 

Siden 1974 har Landhønen genvundet en del af sin fordums popularitet. Danske Landhøns er blevet en smuk og nyttig del af mange økologiske nyttehaver. I disse omgivelser er den på hjemmebane, og både til gavn og glæde for sine ejere. 

Også Hans Ranvig avler stadig Danske Landhøns. Efterkommere af de høns han startede med i 1960. 
 
 
 
 

Pris:  30 kr.
 

ISBN 87-90531-00-0

 
 
Bestil:  Berettigelsen i at bevare den Danske Landhøne   klik her
Tilbage til forsiden© Center for Bio-diversitet.  Denne side er senest revideret okt. 2012.

Centerets websider redigeres af Heine Refsing